Jump to content


Vaříme (nejen) dětem


To, že dnes jíme „špatně“, víme asi všichni, ale málokdo je ochoten dát si do souvislosti větší či menší chyby ve stravování, se zdravotními obtížemi, které nás provázejí téměř po celý život.
Zdravé jídlo není ani utrpení, ani hrdinství, jen uspokojujeme všechny potřeby organizmu.
Tato přednáška je základním nasměrováním lepším směrem v přístupu k našemu stravování a stravování našich dětí.
Jídlo je  nejen potřeba, ale i radost. Proto by mělo být zdravé, ale také chutné, lákavé na pohled a pestré co do ingrediencí, konzistencí, barev i chutí.


Seznámíme se  :

* se specifiky stravy kojících maminek, kojenců i starších dětí


* s potravinami, které by měly tvořit základ našeho stravování

-  obiloviny

-  luštěniny a jejich správná příprava

-  zelenina a jednotlivé možnosti její úpravy

-  obilná MISA – nejvhodnější forma solení

-  obilné slady – nejvhodnější forma sladidla

-  mořské řasy – ideální zdroj minerálů

-  rostlinná bílkovina 

-  zdroj Ca


*  s potravinami, které bychom měli z jídelníčku vynechat nebo alespoň omezit

-   rizika nadužívání mléka, brambor a živočišných  bílkovin


Přednáška spojena s ochutnávkou  obilného mléka, sladké svačinky, bancha čaje a obilné kávy.


Přednášející : Anna Vomáčková