Jump to content

 

 

KURZ Z DRAVÉHO VAŘENÍ

Čtvrtek 22.6.2017, 14 – 18:30

DDM Smetanka, Nový Bor

To, že dnes jíme „špatně“, víme asi všichni, ale málokdo je ochoten dát si do souvislosti větší či menší chyby ve stravování se zdravotními obtížemi, které nás provázejí po celý život.

Jídlo je nejen potřeba, ale i radost. Proto by mělo být zdravé, ale také chutné, lákavé na pohled a pestré co do ingrediencí, konzistencí, barev i chuti.

Tento základní kurz zdravého vaření je nasměrováním lepším směrem v přístupu k našemu stravování.

14:00 teoretická část

  • Luštěniny a jejich správná příprava

  • Obilné miso, sójová omáčka – nejvhodnější forma solení

  • Obilný slad – nejvhodnější forma sladidla

  • Mořské řasy – ideální zdroj minerálů

  • Rostlinné bílkoviny

     

    Potraviny, které bychom měli v jídelníčku vynechat nebo alespoň omezit .

    Rizika nadužívání mléka, brambor a živočišných bílkovin.

15:30 společné zdravé vaření

 

„Zbytkový“ zeleninový vývar

Jarní zeleninová miso polévka s perličkovým ječmenem

Obilné placky. Luštěninová pomazánka. Sladký obilninový krém.

 

S sebou vezměte svou oblíbenou zástěrku, nůž, krabičky a sklenici na přebytky.

Cena : 650,-/osoba.

Přednášející : Anna Vomáčková, t.: 608971601, rajpodralskem@seznam.cz

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

RELAXAČNÍ POBYT

                                               S

                        KURZEM ZDRAVÉHO VAŘENÍ

A

PŘEDNÁŠKOU DOMÁCÍ LÉČEBNÉ PROSTŘEDKY

21.-23.10.2016

 

Program :

Pátek

18:00 večeře

seznamovací kolečko

Sobota

7:30 Lekce jógy pro ranní probuzení

Image

9:00 snídaně

9:30 Základy zdravého stravování - teorie

To, že dnes jíme „špatně“, víme asi  všichni, ale  málokdo je  ochoten dát  si  do souvislosti větší či menší chyby ve stravování, se zdravotními obtížemi, které nás provázejí téměř po celý život.

-  obiloviny

-  luštěniny  a jejich správná příprava

-  zelenina a jednotlivé možnosti její úpravy

-  obilná MISA – nejvhodnější forma solení

-  obilné slady – nejvhodnější forma sladidla

-  mořské řasy – ideální zdroj minerálů

-  rostlinná bílkovina

-  zdroj Ca

potraviny, které bychom měli z jídelníčku vynechat nebo alespoň omezit

- rizika nadužívání mléka, brambor a živočišných  bílkovin

Image

11:30  Společné zdravé vaření

„Zbytkový“ zeleninový vývar

Podzimní zeleninová miso polévka s houbičkou shitake a hatomugi perličkovým ječmenem.

Obilné placky. Luštěninová pomazánka. Sladký obilninový krém.

18:00 večeře

19:00 Domácí léčebné prostředky - přednáška

Nemoc je cesta organismu, kterou se snaží nabýt ztracenou rovnováhu. Nemoc, bolest, teplota nejsou špatné, a proto je potřeba je přijmout a snažit se jejich úsilí napomoci tak, abychom odstranili příčiny a podpořili přirozenou obranyschopnost organismu.

 

Neděle

7:30 cvičení dle Ludmily Mojžíšové 

9:00 snídaně

společné vaření

Svačinky pro děti i dospělé

 

V průběhu pobytu si lze dopřát pedikúru a/nebo saunu.

 

Ceník

2.500,- celý pobyt

750,- sobotní kurz vaření včetně ranní jógy

200,- přednáška Domácí léčebné prostředky

300,- pedikúra

sauna je v ceně pobytu

Některé produkty a potraviny, o kterých budeme hovořit, je možné si na místě zakoupit.

Click here to edit text.